Als gastouder vangt u in uw eigen huis kinderen van 0 t/m 12 jaar op.

Maximaal kunt u 6 kinderen tegelijkertijd opvangen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar of maximaal 5 in de leeftijd 0 tot 4 jaar. Bij de bepaling van het maximaal aantal kinderen tellen uw eigen kinderen tot 10 jaar mee.

Om als gastouder aan de slag te gaan hanteert Solo Bambini een minimum leeftijd van 21 jaar. U beschikt over een diploma conform de diplomalijst en een geldig certificaat EHBO bij kinderen van het Oranje Kruis, Nikta of Nedcert. Tevens dienen u en uw volwassen huisgenoten (18 jaar en ouder) een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen die bij de start van uw samenwerking met Solo Bambini niet ouder is als twee maanden.

Als gastouder draagt u kinderen een warm hart toe en heeft u plezier in het opvangen van kinderen. U weet een stabiel klimaat te scheppen, waar kinderen zich veilig en vertrouwt voelen. Hierdoor kunnen kinderen met plezier spelen en zich ontwikkelen. U biedt kinderen de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen en verliest daarbij het karakter van het individuele kind niet uit het oog. U onderneemt samen met de kinderen activiteiten die hun ontwikkeling stimuleren.

U draagt zorg voor een veilige, hygiŽnische, gezonde en rookvrije (ook buiten opvanguren) opvanglocatie. In dit kader wordt er jaarlijks door een medewerk(st)er van Solo Bambini een risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid in uw woning uitgevoerd.

Het aanbieden van verantwoorde voeding en drinken behoort, in overleg met uw vraagouders, tot uw verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgt u ervoor dat de kinderen voldoende rust en beweging krijgen.

Het spreekt vanzelf dat ook uw gezinsleden positief staan tegenover de opvang van kinderen.

Als gastouder bepaalt u zelf de tijden en dagen waarop u opvang biedt. Bij Solo Bambini bepaalt uw zelf, indien gewenst daarbij geadviseerd door Solo Bambini, uw uurtarief. Door uw werkzaamheden als gastouder verwerft u een eigen inkomen en/of economische zelfstandigheid. Conform wettelijke bepalingen verloopt het betalingsverkeer tussen u en de vraagouders via Solo Bambini (kassiersfunctie).

Heeft U interesse om via Solo Bambini als gastouder aan de slag te gaan neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Van Boxtel Reclame